Tank er...



... att varje morgon starta dagen med att se denna video ackompanjerad av Kultirations inspirerande toner.

Hade var varld sett annorlunda ut om vi faktiskt paminde oss sjalva lite oftare om allt vackert som ar vart att bevara?
Kanske, vem vet.

/K

Tillbaka!

People! Kom tillbaka igar eftermiddag, vilket var valdigt skont far jag erkanna. Skont att duscha varmt och lange forstas :)

Fisket var lite segare denna gang, vilket forstas ar trist. Var mycket mindre att gora pa dagarna. Men men, sa blir det latt nar sasongen borjar ga mot sitt slut. Planen nu ar att fixa det som behover fixas med baten och sedan dra ut igen om typ 2 dagar for att kolla om det finns nagra firrar kvar. Finns det det ar vi ute nagra dagar/en vecka till, annars ror vi oss hemat.

Efter det ar planen att jag ska dra ivag nagonstans i USA pa egen hand. Har inte den blekaste vart jag ska, det beror ju dels pa var de har familjekompisar som ar gastvanliga nog att lata mig sova hos dem och dels var det finns schyssta platser att besoka och saker att gora. Vi far se!

En av mina absoluta favoritrappare spelar i Seattle den 7 oktober for ovrigt, forhoppningsvis hinner vi hem tills dess. Vore sa javla coolt att kolla in! Maste forstas fa tag i biljett ocksa, men i varsta fall spelar han ju pa en massa stallen i USA framover sa det finns fler chanser.

Skagget ar ratt nice nu efter over 6 veckor utan rakning, lite ojamnt och nagra fa har i muschen ar lite val mycket nara overlappen, men fortfarande nice. Sa nu ser jag ut som en riktig fiskare ;)

Ar lite fiffel med att fora over bilder, de flesta bilder jag har tagit ligger sparade pa telefonen, och lyckas bara fora over fran mitt minneskort. Men lagger upp en bild sa lange, sa far jag fixa med de andra senare nar jag har fattat hur man far over de andra.

Ja, ni ser ju sjalva. Klockren fiskarsnubbe!

 

Skriver mer sen, kommer sakert pa nagonting mer att beratta. Fridens liljor!

/K

 




Da kor vi!

Imorgonbitti bar det av igen ut pa sjon! Kan nog vara en bra ide att fa sig ordentligt med somn innan det, klockan borjar narma sig tio har borta sa ska strax rora mig mot sangen.

En sak jag plotsligt slogs av har hur mycket skit det finns pa blogg.se's startsida, rena rama Hant extra ar vad det ar. Varfor har jag ens min blogg har egentligen? Wordpress blir jag valdigt sugen pa nar jag ser hur snygga och smidiga deras bloggar ar, med en riktigt schysst design, en massa mojligheter att forma efter eget behov och utan en massa storande reklam. Sa det blir nasta projekt, starta en ny blogg, lite som en fresh start ocksa kanske? Vi far se, antingen hander det nar jag kommit tillbaka till Lummi Island fran denna fisketur eller sa vantar jag med det tills jag ar hemma.

Hoppas alla som laser detta har det fint hemma sa hor ni fran mig igen om nagra veckor. Karlek!

/K

Smakar det sa kostar det

Nope, fortfarande kvar. Vi sticker ut pa nasta tur imorgonbitti, sa passar pa att lagga upp riktigt fet spoken word av Kung Henry.

Smakar det, sa kostar det...




... en annan manniska livet.

/K

5/9: Nastan tillbaka!

Humor: grymt

Just nu ar klockan runt halv tva och jag sitter i koket och vantar pa lunch. Vid halv elva var vi vid en annan hamn dar ett gang snubbar lastade av all fisk, och nu ar vi pavag tillbaka till hamnen i Astoria.

Sen nar vi val ar framme ska vi val duscha och tvatta klader hos Jon och Laura, forhoppningsvis kan jag kolla min mail och sa ocksa. Efter det vet jag inte vad som hander. Det ar ju Labour Day denna helgen (tydligen en ratt fet hogtid) sa Lars fru Arria och barnen Inga och Anna-Lee kommer till Astoria ocksa. Ska hursomhelst bli skont att vila lite.

Annars har jag inte mycket mer att skriva just nu faktiskt. Frid!

/K

4/9: Skrivandet flyter pa

Humor: sjukt bra!

What up what up?!
Klockan ar runt halv elva och ska snart ga och lagga mig. De bra nyheterna ar: vi ska tillbaka till stan imorgon! Ska ju inte sticka under stol med att det ska bli sjukt skont att fa vila och ladda om lite. Vadret kommer vara lite instabilt i helgen, sa det ar darfor vi aker in just nu. Imorgon formiddag kommer vi in till hamnen, da ar det lordag, och sen lar vi forhoppningsvis sticka ut igen pa andra turen pa tisdag.

Har skrivit pa en text idag, flot pa sa javla bra! Ska bli riktigt kul att skriva klart den. Det ar nog som folk sager, de texterna dar man fran borjan vet ungefar vad man vill saga ar de som blir fetast. Nagot jag maste komma ihag ibland ocksa.

Kan inte stressa det nog, har varit hur bra som helst for mig att skriva varje dag, det haller liv i kreativiteten och kanske framforallt sa haller jag kontakten med mig sjalv. Visst, jag funderar mycket annars ocksa, men det ar inte alls samma sak som att satta det pa prant. Annars slar man bara forr eller senare bort tanken till forman for nagon annan, istallet for att foreviga den.

Aight, detta var allt for idag. Skriver mer imorgon, one!

/K

4/9: Torstande efter novellskrivande

Humor: lugnt

Tjo! Klockan ar strax efter atta, vi har fatt nagra fiskar men nu ar det segt.

Har otrolig lust att skriva vidare pa min novell (eller vad man nu ska kalla den). Fran borjan var den 2 dataskrivna A4 nar jag skrev den som en skoluppgift i tvaan, men nu tankte jag expandera den; fler handelser och personer, mer malande beskrivningar osv. Tyvarr ligger den pa datorn hos Lars och Arria pa Lummi Island, men kommer val kanske anda inte hinna skriva sa mycket mellan denna tur och nasta.

Kommer bara bli en tur till efter denna, i och med att vadret ar lite instabilt framat hosten. Tror dock det blir ganska lagom, efter den andra turen kommer jag nog langta efter "det vanliga livet" med schysstare toalett och dusch och stadig mark under fotterna.

Ska skriva lite annat nu, sen ta igen lite somn. Karlek!

/K

3/9: Plugga i en annan stad?

Humor: grymt!

Annu en fet dag har passerat! Gick riktigt bra idag med 179 fiskar fangade, och bra vader har det varit ocksa!

En sak jag har funderat mycket pa idag ar hur kul det vore att nagon gang i framtiden plugga i en annan stad. Utforska en ny stad med nya spannande platser och manniskor. Uppsala, Goteborg och Malmo ar de 3 staderna jag framst har tankt pa. Ar nog nyttigt att bryta upp lite ibland for att inte fastna.

Nu maste jag sova, frid!

/K

3/9: Kommit over en troskel

Humor: bra

Klockan ar runt tio och det kommer inte sa mycket fisk, sa ska ta en liten nap nu.

Det var som om jag kom over en troskel i morse. Vaknade som vanligt av motorljudet, men gav mig fan pa att inte somna om. Nar Lars val kom for att vacka mig var jag redan vaken, sa det blev inte lika tungt att ga upp. Val nere i frysrummet var det inte lika jobbigt som vanligt heller. Sa det kanns bra! Kommer dessutom slippa frysrummet de sista dagarna den har turen, nu nar den inre halvan av rummet ar fylld kravs det bara en man dar nere. Gott!

En sak jag tankte pa nar jag satt i aktern och vantade pa fisk igar ar hur dalig hallning jag har. Ska ju anda leva med den har kroppen resten av livet, sa kanske borde gora nagot at det. Har fatt stretchingprogram av Maria nagon gang tidigare men da var jag yngre och inte riktigt redo for att ge mig fan pa det. Kanske borde gora ett nytt forsok nar jag kommit hem, se om jag orkar med att gora det varje dag. Den som lever far se.

Ska bege mig mot sangen nu. Fridens liljor!

/K

2/9: Mycket fisk och flummiga tankebanor

Humor: nojd och glad

Tung dag idag! Fint vader och riktigt bra fiskelycka, 181 firrar fick vi upp idag! Vart snitt per dag ar 95 sahar langt, sa det har inte blivit sa mycket chillande idag. Jag har dock insett att det ar det som ar det ultimata, nar det kommer fiskar i en stadig strom och man far slita lite. Tidigare har jag varit nojd med att sitta dar i aktern med min musik, men det blev faktiskt ordentligt mycket roligare som det var idag.

En sjuk tanke dok upp idag. Tank vad konstigt det vore om det bodde folk pa en annan planet som hade jorden som himmel. Det vill saga att det de sag och kallade himlen och stjarnorna i sjalva verket bara var jorden och dess kontinenter. I denna sjuka ide ingar da forstas ocksa att det fungerar omvant, den himmel vi ser ar egentligen deras planet. Man far en del tid att fundera aven nar det ar mycket fisk, vilket ni kanske marker...

En sak ar lite jobbigt men anda ratt kul att tanka pa. Ungefar 5 minuter innan Lars vacker mig pa morgonen satter han igang motorn och da vaknar jag av allt brummande och tanker "nejforihelvete!". Ibland vaknar jag mitt i natten ocjh inbillar mig att jag hort motorljuden. Sjukt vad aningen for lite somn kan gora.

Ska val sova nu. Karlek!

/K

1/9: Det flyter pa

Humor: trott men nojd

Yo! Sitter nu och lyssnar pa underbara toner fran Gentleman medan jag skriver, ska strax sova. Idag har varit en ratt soft dag, fick en bra powernap i formiddags och fiskfangandet var ratt segt anda fram till kvallen da det flot pa bra. Sa det landade pa ett helt okej antal fiskar i alla fall.

Sa nu ar allt lugnt, aven om det sjalvklart ska bli skont att komma tillbaka till torra land i nagra dagar snart. Vi far se hur lange vi ar ute, svart att saga men skulle tippa pa max en vecka till.

Yeah yeah, ska val pallra mig mot sangen nu. Fridens liljor!

/K

31/8: Songs of joy

Humor: seg

An gar det vagor! Sitter har i mitt rum och lyssnar pa Songs of joy med Promoe och Capleton medan jag gor mitt basta for att skriva lasligt trots de hoga vagorna.

Det gar som sagt upp och ner pa sjon, inte bara bokstavligt talat. Ibland kanns det lite pissigt nar man ar trott och det ar daligt vader, men ibland ar det skont vader och mycket tid att sitta och fundera over livet; gamla minnen, framtiden, manniskor man saknar...

Har inte sa mycket mer att skriva just nu, men kanske skriver mer sen. Karlek!

/K

30/8: Logik och mystiska meddelanden

Humor: lugnt, lite trott bara

Annu en dag har gatt och strax dags for somn. Ar lite segt med fisk sahar langt, men forhoppningsvis gar det battre framover.

Forutom att ova mig pa att fiska och slita ut mina hander gor jag en annan sak har pa baten: jag ovar mitt sinne for logik. Det ar inte det basta, hemma far jag problem bara mp3-horlurarna har trasslat till sig, sa det ar en riktig provning nar jag nu maste reda ut en massa linor som vinden rort till.

Maste bara beratta en sak till innan jag glommer det. Igarkvall lag jag och forsokte sova, jag befann mig i ett tillstand av latt somn nar jag plotsligt horde Louise viska till mig. Jag horde henne viska mitt namn flera ganger och varje gang oppnade jag ogonen for att se om hon var dar. Efter dessa ganger insag jag att det var ladorna pa hyllan som pressat nagra plastpasar mot vaggen, men anda var jag tvungen att forsakra mig om att hon inte var hos mig aven de nastkommande gangerna det prasslade till. Man blir knapp nar man ar pavag in i somnen, I tell ya.

Nu maste jag sova. Frid!

/K

30/8: Sjuk drom

Humor: all good

Nu ar klockan runt halv tio, tankte sova lite.

Maste bara beratta, hade den sjukaste drommen inatt! Dromde att jag satt ensam och sjalvmordsbenagen i en segelbat som tydligen var min, mitt ute pa det gungande havet mitt i natten. Jag var rejalt berusad och satt och skrev en text medan tararna rann. Det kandes sa verkligt, och pennan bara flot pa, jag behovde inte ens tanka! Texten blev sa javla fet kommer jag ihag, sa note to self: prova att skriva nasta gang jag kommer hem berusad.

Skriver mer sen, karlek!

/K

29/8: Kontakt!

Humor: lite seg, annars lugnt

Klockan ar runt kvart i tva och jag ska ta min sedvanliga nap.

Mobilen har absolut ingen tackning men vi har en satellittelefon man kan anvanda, sa har ringt farsan och kollat laget. Horde honom valdigt daligt, men allt verkade vara lugnt.

Forsokte aven ringa Louise nagra ganger, men kom bara till telefonsvararen. Kanske jobbar hon, eller sa ser numret valdigt konstigt ut. Jaja, inte sa mycket att gora.

Skagget borjar bli langt nu, lite ojamnt och med en luffig mustasch. Men men, ska halla vad jag lovat! Nu ska jag slagga lite. Frid!

/K

28/8: En vanlig dag

Humor: trott och matt

Ska snart sova, tankte bara beskriva hur en vanlig dag pa sjon ser ut sahar i borjan:

05.45-06.00:
Vackning och direkt ner i frysrummet for att forflytta gardagens fisk for att lamna rum at dagens kommande.

06.00:
Drar upp ankare.

06.05:
Kastar ut alla linor och haller koll efter de forsta fiskarna.

07.15-07.30: Frukost bestaende av en kopp te, en tallrik grot, ett agg och lite bacon.

07.30-10.00: Hard work work!

10.00-11.00: Aningen segt med fisk sa Lars ger mig tillatelse att ta igen lite somn.

11.00-13.00:
Hard work work!

13.00-13.15: Lunch

13.15-21.10:
Tar nagon frukt runt femtiden ungefar, men annars ar det bara fiske som galler.

21.15:
Byter om.

21.30-22.10:
Middag och disk.

22.30-05.45: SOMN!

Pa tal om det sistnamnda, godnatt!

/K

28/8: Upp och ner

Humor: utvilad

Nu ar jag utvilad och lugn, har sovit ut ordentligt. Var riktigt segt, sa som vanligt sa Lars att det var okej att jag tog en nap sa skulle han vacka mig om han behovde hjalp. Oftast far jag bara sova ett tag innan han behover hjalp, men ibland har man tur. Som idag.

Det gar upp och ner, utan tvekan. Ibland ar allt grymt; som nu, som nar man vantar pa fisken i stralande solsken eller som nar man far sin middag efter en lang dag. Andra ganger, som nar man gar upp kvart i sex for att ga direkt ner i frysrummet och flytta pa gardagens fisk, eller nar man sliter i en lina och kanner den obeskrivliga smartan i fingrarna. Det ar da man raknar dagarna. Men men, det ar fett nar det gar upp iaf!

Skriver kanske mer sen. Karlek!

/K

27/8: Krater pa en annan planet

Humor: mor och trott

Jag tittar med skrackblandad fortjusning pa den groteska sarskorpa som pryder mitt hogra lillfinger. Med sin gulgrona farg ger den sken av att vara en krater pa en annan planet, valdigt avlagsen fran var egen.

Som ni kanske forstar sa mar de blasor jag har pa fingrarna inte sa bra av att trangas i fuktiga handskar hela dagarna, men men. Vad att gora forutom att kampa pa? Natterna blir i alla fall langre nu, aven om det bara ar typ en minut om dagen eller sa. Manga backar sma!

Skriver mer imorgon, fridens liljor!

/K

27/8: Musik

Humor: lite seg

Klockan ar runt halv tre skulle jag tippa och det hander inte sa mycket for tillfallet. Har fortfarande ont i fingrarna...

Att ha iPoden i oronen samtidigt som jag jobbade fungerade ett tag, vilket var grymt skont, men sen nar vi skulle borja lasta ner fisk i frysrummet kom sladden i vagen. Synd, allting blev ju sa mycket enklare med musik...

Lite svart att skriva just nu, ratt hoga vagor. Forhoppningsvis pallar jag skriva mer ikvall, vi far se. Frid!

/K

26/8: Saknad

Humor: trott och matt

Motherfucker! Man kan ladda min iPod i Lars hogtalare! Imorgon ska jag undersoka mojligheten att lyssna under dagarna, far se om det funkar.

I ovrigt har det varit en seg dag, daligt med fisk och ordentligt ont i handerna.

Man far en massa tid till att fundera nar man star och vantar pa fisken under dagarna. Det positiva med det ar att jag kommer pa en massa saker jag vill gora nar jag kommer hem, det jobbiga att jag saknar alla darhemma och langtar hem i storsta allmanhet. Att mysa med Louise, tugga med Calle, hanga med resten av grabbarna, prata en massa med Isabella. Sedan saknar jag min sang ocksa forstas, hehe. Skriver mer imorgon. Karlek!

/K

26/8: De sma sakerna

Humor: trott och mor

Pallade inte skriva igar, var sa mycket.

Just nu ar klockan runt halv nio pa morgonen och det ar inte sa mycket att gora, sa ska ta en liten tupplur (varfor tupp och lur egentligen?)

Jag ar sliten som fan just nu, inte nog med att jag ar trott, mina fingrar gor ont som fan! Typ 10 dagar av smarta kvar med andra ord, wohoo! Forhoppningsvis gar det val over.

Det ar sjukt hur mycket man uppskattar de sma sakerna i sana har situationer: att ga pa toa ar himmelskt och en ol och stekt fisk pa kvallen ar ett mirakel. Nagot att ta med sig hem.

Ska sova nu. Frid!

24/8: Trott och brand

Humor: trott (no shit?)

Trott som fan och brand i ansiktet. Far anvanda solskyddsfaktor 50 imorgon,

Bor sova nu.

Dagens ord: somnmaximering.

Frid!

/K

24/8: Uppat!

Humor: all good

Allt ar gravy! Klockan ar runt tio-elva pa fm och fiskarna ar inte riktigt pa hugget just nu, sa tankte ta en liten nap.

Det gar uppat! Det gar allt smidigare att dra upp fisken och fixa allt man ska gora sen (kan beskriva det mer senare) och mitt och Lars samarbete blir battre och battre. Gott!

Funderade pa vad det ar som gor det sa soft att vara sahar ute pa sjon, sarskilt nar man har tidiga morgnar och aningen for lite somn i atanke. Kom pa 2 viktiga anledningar:
  • Slippa tanka pa tid och pengar, bara ta det dag for dag
  • Gora nagot fullt ut, inget half ass som det latt kan bli annars
Skulle dock inte kunna jobba pa detta satt som Lars gor, ett antal manader om aret. I alla fall inte nu, vem vet hur jag har forandrats om 10 ar?

Jaja, ska forsoka ta igen lite somn da. Karlek!

/K

23/8: Trott

Humor: trott

Far en kansla av att jag inte kommer skriva sarskilt kreativt framover.

Fisket gick ratt bra idag, vi fangade 109 fiskar (om det nu sager nagot).

Hade tankt rita upp lite hur baten ser ut, mest som en skon grej, men jag ar alldeles for trott. Och ja, jag ska upp tidigt imorgon ocksa. Godnatt!

/K

P.S. Tror tamefan min tandborste smakade lite parfym.

23/8: No more lukta gott

Humor: lite seg, men allmant glad

Klockan ar runt halvtolv-tolv och vi har fiskat sen sex ungefar. Just nu ar det lite mindre att gora sa jag tankte sova lite. Sov lite daligt inatt, var ovant med vagorna som gjorde att man aldrig kunde ligga lange pa samma stalle.

Det gar framat med fisket! Kasnns skont att det ar typ 2 veckor kvar av den har turne, det finns med andra ord gott om tid att bli battre pa.

Nyss nar jag klattrade ner i mitt rum langst fram i baten (som for ovrigt ar supermysigt) kande jag en oerhort stark doft av min parfym. Damn, I smell GOOD! tankte jag, tills jag kom pa att jag inte haft pa mig nagon parfym idag. Sen sag jag det. Min necessar uppochnervand pa golvet, och under den: min parfymflaska i kras! Egentligen spelar det inte sarskilt stor roll for mig med parfym, men faktumet att jag fick den av Louise i studentpresent svider en hel del. Fan, kunde jag inte ha tankt till och stallt necessaren pa golvet fran forsta borjan?

Well well, nu ska jag passa pa att sova lite. Far se om jag orkar skriva mer ikvall. Fridens!

/K

22/8: Forsta dagen!

Humor: trott som fan

Klockan ar tio i elva, jag ska upp typ halv sex imorgon tror jag, jag ar trott.......

Det var kul att fiska ma jag saga! Idag borjade vi bara lite smatt, sa imorgon blir den forsta riktiga heldagen da vi ska halla pa fran sex pa morgonen till nio pa kvallen. Tufft! Tur att det ibland inte finns nagot att gora sa man kan chilla eller ta en powernap. Gick hyfsat idag, det ar lite svart i borjan men far jag bara in vanorna sa lar det ga automatiskt sen.

Nu ska jag anvanda kommande timmar till att SOVA. One!

/K

22/8: 30 meter hoga vagor!

Humor: lite spand

Bow! Vi ar ute till havs och vagorna ar minst 30 meter hoga! Om man anda vore barn, da allting var lite storre och det var helt okej att skarva lite.

Fast hoga vagor var det, inga 30 meter bara. Hoga nog for att gora mig sjosjuk i alla fall.

Nu ar klockan runt fyra och jag har precis tagit en powernap, alldeles strax ska vi borja fiska! Det ar en valdans massa snoren att halla koll pa, ska bli javligt spannande att fa upp den forsta fisken! Har inte fatt nagra tydliga instruktioner till vad man gor da, men jag har for mig att Arria namnde nagot om nagon mackapar som man ska pressa in i fiskens hjarna. Tur att jag inte ar nagon Green Peace-aktivist och heller inte har nagon koll huruvida tonfisken ar utrotningshotad. Jaja, skriver mer sen. Karlek!

/K

21/8: Procrastinate

Humor: trott men forvantansfull

Napp, sjolejonen ar kvar. Vi blev klara med allt jobb forst framat fem-sex, och kom da fram till att det ar battre att aka tidigt pa morgonen. Procrastinate kan ni ju sla upp om ni vbill, for det ar vad vi har gjort. Eller kanske inte, det har ju funnits jobb att gora. Det var bara jag som var installd pa att aka ut och fiska langt tidigare. Men men, ska bli skont att komma igang!

Laser bocker som en dare nar jag far chansen. Ganska skont nar inte datorn finns dar som konkurrent for en gangs skull.

Nu maste jag slagga. Ska upp kl 6, kommer kannas lite ovant men far ta och vanja mig.

Fred!

/K

20/8: Kroppsarbete

Humor: trott och glad

Idag har detr varit en hel del barande av dieselolja, mat osv. Visst, det ar inte direkt kul i sig att bara saker, men kroppsarbete kanns anda bra pa nagot satt. Musklerna far kanna att de ar med i matchen liksom.

Tva kvallar i rad har vi kakat middag hos deras familjekompisar Jon och Laura. Bade Jon och Lars ar riktigt duktiga "fiskkockar" och att fisken dessutom har varit helt farsk har inte gjort saken samre. Inte som att jag har hatat fisk innan, bara inte varit jattefortjust i det. Sedan ar det val forstas skillnad pa farsk tonfisk och djupfryst torsk fran Konsum. Far val lara mig fisktillagandets konst helt enkelt.

Nu kommer mitt skrivande skonas helt fran sjolejonen, da vi aker imorgon! Antagligen innan eftermiddagen eller pa kvallen, beroende pa hur mycket som maste fixas.

Skaggmode? Ja, det har ju gatt en vecka sa det borjar tatna. Kan inte ens forestalla mig hur jag kommer se ut efter de 9 kommande veckorna, men det ar soft. Jag har ju utan tvekan rad att se ut som en luffare anda sa :)

Nu ar jag trott som ett as, det har varit en lang dag. Hors imorgon, frid and luv!

/K

20/8: Samma sjolejon haller lada

Humor: nyvaken och lite seg

Nu ligger jag ANNU en gang och lyssnar pa sjolejonen. De maste halla pa hela natterna, vilka partyanimals assa (hoho).

Idag ska vi fortsatta fixa med baten, vet inte riktigt vad vi ska gora men den som lever far se.

Annars da? Ligger i en aningen for trang sang med en aningen for kort filt, men it's all good. Sover ju gott i alla fall av nagon anledning.

Klockan ar halv elva nu sa ska nog satsa for att ta mig upp, skriver mer sen. Karlek!

/K

19/8: Vad sager de?

Humor: trott mest

Annu en gang ligger jag och lyssnar pa sjolejonens desperata rop. Jag undrar om de sager nagonting? Varje sjolejon verkar ju lata mer eller mindre konstant, vafan kan de saga?!

"Lystring, kara kamrater! Jag har funnit livets mening!"
"Oh brudar, kolla pa mig!"
"Assa, ar det nagon mer an jag som har dromt om att ata nagonting annat an fisk?"


Eller sa ar brolen en typ av existensbekraftande, som for att visa att man finns. Ungefar som nar man drog tjejerna i haret i lagstadiet. Eller jag har hort och sett att vissa killar gjorde det i alla fall, sjalv var jag pa tok for blyg. Jag hade med andra ord inte passat som sjolejon, skulle val bli lite tjuren Ferdinand-typen.

Nu har jag flummat tillrackligt och det gor ont pa fingerblasan nar jag skriver. Vi ska forresten aka forst i overmorgon, sa hors imorgon! Frid!

/K

19/8: Jobb och slit

Humor: lite sliten, men lugn och glad

It's a new day!

Sov till elva idag, otroligt skont! Sedan dess har vi jobbat pa baten, med lite pauser forstas. Jag har rengjort kring och pa en lucka som var igenklibbad av nagon limliknande gucka (vet faktiskt inte vad det var) sa illa att den inte gick att oppna. Tog ett bra tag innan jag fick in snitsen, med andra ord valkomnar jag de forsta blasorna till huden pa mina fingrar. Hoppas ni ska trivas! Forutom det har jag aven skrubbat rent hela frysrummet dar man forvarar fisken. Slitigt, men men... somebody's gotta do it som The Roots sager.

Ovrigt? Har fnulat ut att jag jattegarna skulle vilja plugga filosofi i framtiden. Kanske inte hoppa pa en 5-arig kurs direkt nar jag kommit hem, men funderar pa om jag kanske ska ga och lana en bok som spinner vidare dar Filosofi A slutade.

Dagens feta: Lars har iPodhogtalare pa baten!
Dagens smala: jag lyckas inte ladda min iPod bara for att laddaren glappar (javla jankare som ska ha andra eluttag!)

Skriver mer sen, frid!

/K

18/8: Bracklighetens poetik

Humor: trott och poesiglad

Sjolejonen frustar och brolar fortfarande, undrar om de ligger dar pa bryggorna med sina tjocka magar vallande ut over kanten och myser: "King of the castle, jag kan halla de stackars manniskorna vakna, oh yes!" Javla fanskap, hoppas de dor. Eller nae, de ar gulliga ocksa. Kan de inte bara typ... satta nagot i halsen sa att de inte kan vasnas mer, om sa bara for ikvall?! Om du nu finns Gud ar detr fan upp till bevis...

Precis last ut en valdigt bra bok for ovrigt, "Bracklighetens poetik av Bob Hansson. Sa jordnara, livsbejakande poesi. Lofte till mitt framtida jag: lasa mer poesi.

Nu ar jag trott som en javel, sa skriver imorgon igen. Fridens liljor!

/K

18/8: Sjolejon som godnattsang

Humor: lugn och rofylld

Nagonstans i oandliga universum; rattare sagt i en fiskebat i en stad i varldens maktigaste land, sitter jag och lyssnar pa hur sjolejonens hulkande, klokande, minst sagt enerverande laten studsar mot hamnens pir av sten. Man hade kunnat tro att jag skulle beskriva dessa laten som den enda vagen till total sinnesfrid bara for att mala upp en Kelloggs K-vacker bild for er, men icke.

Da och da tar nagon av sjomannen eller kvinnorna tag i sin partytuta, ni vet en sadan som anvands pa idrottsevenemang av alla dess slag, for att fa tyst pa dem, vilket ar ungefar som att satta pa vindrutetorkarna i en komplett snostorm - det hjalper i ungefar en sekund och sedan ar det tillbaka som vanligt igen, om inte varre.

Samtidigt ar sjolejonen minst sagt fascinerande djur att betrakta. Sa groteskt fula men samtidigt sa kungligt statliga, sa klumpiga och ororliga pa land, sa smidiga i vatten.

Trots latena ar jag oforskamt lugn. Kanske ar det for att jag vet att jag inte ska gora mycket annat an att lara mig fiska, jobba med det hela dagarna och lasa bocker och skriva under de stunder dar det inte ar sa mycket att gora. Kanske ar det for att jag inte maste stressa ivag med nagonting direkt nar jag kommer hem, samtidigt som jag har en del ideer pa vad jag vill gora.

Just nu haller Lars pa och lagar mat, vi ska val mest kaka, ta det lite lugnt och sen ga och lagga oss. Imorgon ska vi jobba och fixa med baten, sedan kaka middag hos familjekompisarna och kanske anvanda datorn en sista gang, for att sedan aka ut och borja fiska tidigt, tidigt morgonen efter. Ska bli hur skont som helst att aka ut!

/K

18/8: Nyfikenhet

Humor: pirrig, forvantansfull

Nu sitter jag pa taget pavag fran Bellingham mot Kelso, Longview dar Lars befinner sig. Vet fortfarande inte om vi ska aka ut idag, men vi far se. I annat fall tror jag att jag ska bo hos deras familjekompisar som tydligen ar valdigt oppna och trevliga.

Sjukt egentligen hur gastvanliga folk ar har jamfort med i Sverige, det kanns mer som om de ar nyfikna pa en sjalv som person. Jag tror nyfikenhet ar en av de absolut basta egenskaperna man kan ha. Nar det galler nya manniskor ar det latt att man inte ar det, eftersom man latt distanserar sig fran dem for att man fokuserar pa de olikheter som ligger emellan en sjalv och personen. Egentligen, varfor inte fokusera pa det som for en samman? Visst, man ska inte hanga med folk man inte gillar, men sa lange man ger alla en chans har man gjort all man kunnat.

Nar det galler nya saker ar det samma sak, det ar viktigt att tanka pa att alltid vara oppen infor nya saker. De flesta saker har en viss stampel beroende pa vilken grupp manniskor man fragar. For killar ar saker som att pyssla och plocka blommor forknippat med homosexualitet, just for att de ofta inte vill bli forknippade med homosexuella av radsla for att tappa sin identitet som man och sin plats i gruppen. Det ar just sana saker som begransar en som manniska, om man hela tiden ar nervos for vad andra tycker lever man for andra och inte for sin egen del. Om inte ens vanner kan acceptera vad man gor ar de helt enkelt inga riktiga vanner.

Aven om jag hatar nyarsloften och det dessutom bara ar augusti nu sa ar det ett riktigt bra nyarslofte, eller varfor inte bara kalla det ett vanligt lofte: att vara mer nyfiken.

Att skriva har en san magisk effekt, nar man har skrivit ned en ide eller ett lofte ar det svarare att inte fullfolja sedan. Har man bara funderat pa det ar detr latt att tranga bort det - som om man aldrig tankt pa det fran forsta borjan.

Det var allt for nu, skriver mer sen. Frid!

/K

17/8: Efter nagra dagar i USA

Just nu sitter jag i min sang och har precis last klart och ska sova. Laser Confessions of an economic hit man, har precis borjat men den ar javligt bra hittills.

Boken som jag skrev detta i fick jag i julklapp av Louise 07, sa den ar inte ny direkt. Anda har jag inte anvant den, inte forran nu insag jag det feta i att ha en bok med sig overallt som man kan ta upp ifall man kommer pa nagonting smart att skriva ned.

Har varit sjukt skont att fa vara ensam i 4 dagar (har hangt lite med granntjejen Tara iofs), har verkligen haft utrymme att fundera, skriva och lasa utan att nagon har stort.

Well well, klockan ar mycket sa ska nog sova nu. Frid och karlek!

/K

Dagboksanteckningar

People!

For den lilla skara som ar intresserad har jag nu prantat in lite dagboksanteckningar fran mitt skrivhafte in i datamaskinen, sa tankte lagga upp inlaggen en efter en nu. Helt ocensurerat, hoppas det smakar!

/K

Tillbaka igen efter forsta turen!

Ouff, skont att antligen vara tillbaka igen pa fast mark och ha pa sig rena klader!

Det har gatt superbra att fiska, har varit tufft som fan att halla pa mellan 6-21 varje dag, men valdigt kul ocksa, sarskilt nar jag hade lart mig att dra upp fiskarna pa ratt satt (utan att fa blasor pa handerna med andra ord, vilket jag fick i borjan).

Har skrivit en massa varje dag, vilket har varit hur skont som helst. En vana att ta med sig hem! Hade planer pa att lagga upp en del jag skrivit har, men vi far se om det blir av (= om jag kan ockupera deras dator sa pass lange).

Aker ut igen pa tisdag for den andra och avslutande turen, sa skriver mer innan det.

Saknar alla manniskor som en galning!

Karlek!

/K

RSS 2.0