Hur man kokar en groda



Känns som att många generellt sett inte greppar varför övervakning hotar vår integritet, och varför det i sin tur får förödande konsekvenser på vårt samhällsklimat. Den här videon förklarar väl det hela rätt bra.

Fridens!

/K

URF warm up!



Uppsala Reggae Festival stundar, en festival så full av kärlek, gemenskap och liv att det är svårt att förklara. För er som fortfarande inte riktigt förstått det där med reggae ska jag lägga upp lite låtar från årets kommande URF-artister för att övertyga er.

Kultiration
Lejoninna
Ur jord
En timme kvar att leva

Collie Buddz
Come around
Gimme love
Sensimillia

Third World
1865 (96 degrees in the shade)

Governor Andy feat. Jr Eric
Reggaeprofil

Rootz Underground
Victims of the system
Herb fields

Lutan Fyah
Never stop Hail Rastafari

Hoffmaestro & Chraa (visserligen lite mer ska, men nog fan uppträder dom på URF alltid :)
Seize the day
Desperado
Crimson sky

Finns så många fler låtar att lyfta fram, men nu orkar jag fan inte mer. Håll till godo!

Frid och kärlek!

/K

Konspirationsteoretiker behövs för att få världen att gå runt



En sak jag har irriterat mig på är att folk har en tendens att klappa en på huvudet och säga att "ja, drömmar är alltid bra att ha", så fort man yttrar sig det minsta om saker man tycker är fel i samhället. Som om det är någonting negativt med att inte stödja rådande världsordning, med allt pengaslaveri, all stress och alla orättvisor som hör därtill?!

Jag kan förstå att folk inte vågar tro på något annat än etablerade sanningar när alla konspirationsteoretiker ses som galenpannor som bör spärras in mellan fyra vita väggar omedelbart för samhällets bästa. Nog för att konspirationsteoretiker kan vara lite väl säkra på sin sak och därmed roliga att göra narr av, det är en sak, men att inte förstå att de gör samhället en stor tjänst är bara trångsynt.

Varför gör de samhället en tjänst, dessa alldeles verklighetsfrånvända människor? Av en enkel anledning: vi hade inte varit någonstans idag om ingen hade ifrågasatt de etablerade sanningarna. Jodå, det finns mer sansade människor som har gjort mer vetenskapligt bevisade upptäckter, men dessa hade antagligen inte börjat forska om inte konspirationsteoretikerna börjat uppmärksamma mysteriet. Det behövs ofta en galenpanna för att vi "vanliga" människor ska våga börja forska själva kring ämnet.

Hur många trodde till exempel från början att 9/11 var ett inside job? Jag var inte i närheten av att tro det (nog för att jag bara var 11 år då iofs) och hade inte de första konspirationsteoretikerna gormat hade vi antagligen fortfarande trott på versionen om terrorister. Nu pratar jag som om inside job-versionen är den officiella, men det finns fortfarande luckor i bevisningen tyvärr. För mig är det inte totalt uppenbart att det var USA själva som gjorde det, man måste hålla båda dörrar öppna, men jag menar: de bluffade sig in i Vietnamkriget, det är bara ett exempel. Varför skulle de inte gjort det 2001?

9/11 blev ett ypperligt tillfälle att "öka säkerheten" och därmed kontrollen över folket, då alla skrämdes av den terroristbild som byggdes upp.

Jaja, ska inte svamla iväg om det där alltför mycket. Hur som helst: kommentarer som att man "borde slappna av och sluta tänka så mycket" och "inte tro på allt som står på Internet" har jag inte mycket till övers för. Däremot kan jag förstå att man intar den positionen om man själv inte tror på någonting alls.

Fridens liljor!

/K

Music and Life



Man skulle behöva se denna video då och då för att påminna sig själv om vad som är viktigt här i livet.
Fridens liljor!

/K

RSS 2.0