"När pappa betalar får man ligga snyggt"

Måste bara säga det här innan jag glömmer det. För en vecka sen var ju jag och ma brill calle ------->image15
kolla vad göllig han är!

på bio i sergel. Då plötsligt, när vi stod där i kön till biljettkassan så hände det. Du vet, när man känner igen någon som faan men inte kommer på vem det är. Vi stod där och dividerade lite i fem minuter ("Är det en polare? En polares polare? En polares farsa? En gammal vikarie? Nåt gammalt alko från kärrtorpsparken?!") innan vi tillslut kom på det. Det var the man, the myth, the legend. Det var ju han, hallontuttsliraren!
Nu sitter ni där och känner hur ni slösar bort era liv när ni läser det här. Ni lägger pannorna i de djupaste veck men kan fortfarande inte fatta. Vad babblar det där jävla rödhåret om?

Klipp från stureplan

Checka länken så kommer ni förstå bättre.

"De e knas asså, fastnar det en penna under tutten så ere knas. Dom fuskar upp tuttarna under hakan men sen när man kommer till sängen så poppar dom ut som nå jävla kinderägg, haha. De e knas. Tuttarna hänger nere vid knäna så dom typ snubblar asså, de e knas. Jag gillar små hallontuttar som luktar gott."

Kan man vara mer klockren :D
Näe, the word on tha street är att calle sprutar vatten på mig med en såndär blomspruta så jag tror det börjar bli dags att nynna på refrängen.

Simma lugnt!

Kappe - din glasbit på sandstranden

FAAAAAAN. FAAAAAAN. FAAAAAAAAAAAAN.

Värdelös, köpt domarjävel. Jag är inte den som skyller på domaren när man förlorar men nu är det tamefan befogat, vi skulle helt klart haft minst en straff. Kul också att det utdelades typ 50 armbågar från AIKs sida men att domaren verkade ha tappat bort ostskivan någonstans i råttornas omklädningsrum där spelarna stått på knä för att suga av honom innan matchen.

Fan vad lack jag är, det var länge sen jag såg en sån favoriserande domare asså. Det är tillräckligt jääävla frustrerande att stå där och skrika och känna sig helt maktlös när inte spelarna lirar som de ska, men när domaren inte gör sitt jobb så blir det knaas bruuushan. FAN!

Förstår att det inte är lätt att relatera till det här för er som inte håller på något lag "på riktigt". Men jag svär på min Bajenheder, att om någon gnagare hade råkat gå emot mig eller stöta till mig på vägen hem så vet jag fan inte vad jag hade gjort. Och jag är ändå inte den personen som lackar ur för ingenting.

Happ, nu ska man sova strax. Sen upp imorgon och råplugga hela dagen. KUL LIV

Tiden

Är det bara jag som känner hur tiden bara rinner mellan fingrarna?
Det kanske bara är jag, eller fel: det ÄR jag som är så sjukt karaktärssvag att jag inte klarar av att lägga band på mig själv.
Jag har haft flera veckor på mig med det här jävla samhälle/historia-arbetet och att jag jobbat så lite med det att jag nu satt mig själv i den här situationen är en gåta. Svaret är väl så att jag alltid haft väldigt lätt för mig i plugget och inte behövt anstränga mig särskilt ofta, och nu när det blir tufft så är det väldigt ovant.

Sedan har jag spanskaprov också, kan inte säga att jag orkar stressa upp mig så mycket över det just nu, men det kanske kommer.. vem vet.

På den sista tiden har jag bara betett mig så... fel. Hittar inget bättre ord för det, men det har bara blivit jävligt fel när jag skjutit upp grejer som sedan slagit tillbaka mot ansiktet med full kraft. När jag har kommit hem efter skolan/träning och haft flera timmar på mig att plugga ordentligt så har jag satt mig vid datorn och öppnat word-dokumentet...

...för att sedan logga in på playahead och msn. Sedan har jag suttit där ett bra tag, tills jag upptäcker att jag inte jobbat som jag faktiskt lovat mig själv. Då börjar jag få ångest över det, men det konstiga är att jag vägrar ta mig i kragen.. jag fortsätter, som i ren protest, med att inte göra något vettigt med min tid och det slutar med att jag knappt får något gjort den kvällen heller.
Det värsta är nästan inte att jag skjutit upp saker, utan snarare att jag inte gjort något vettigt av tiden utan istället haft sakerna som svarta moln hängandes över huvudet . Det har bara lett till att jag aldrig kunnat koppla av och göra annat.

Förstår att det här kanske inte är världens roligaste blogginlägg att läsa, men jag känner att det enda sättet att få mig själv att fatta är att pränta ner det. För jag har tagit mig i kragen ett flertal gånger med det här med att skjuta upp saker nu, men alltid fallit tillbaka igen i samma gamla rutiner.

Näe, nu är det fan dags att sluta gnälla så mycket, kavla upp ärmarna och sätta händerna i leran.

P.S. Derby imorgon, leder visserligen till att jag inte hinner plugga supermycket, men ska bli så otroligt underbart! Kommer bli sån stämning som gör att man verkligen känner att man lever, och det kan jag verkligen behöva just nu : )

image14


Kappe - din nattmacka i månskenet

Ännu en helg har gått..

Jahapp.. söndagkväll.
Lagom party om man säger så.

Vad har hänt i helgen då?
I fredags chillade jag med min käre kompanjon Calle. Vi (eller mest jag får jag väl erkänna) tjockade riktigt ordentligt.. tjackade godis på nåt ställe nere i Hötorgets tunnelbana där det kostade 9.90/hg vilket resulterade i att slutsumman landade på fina 80 kr. Visst känner jag mig jättetjock nu när jag skriver det, men vafan.. kan man inte unna sig att fetta någon gång då och då så kan man ju inte unna sig själv att leva. Det får bli ett motto att komma ihåg : )

Hursomhelst så drog vi på Hot Fuzz efter det.. jävligt rolig film måste jag säga. Pallar inte direkt förklara vad den handlar om, dels ifall nån nu kanske vill se den och dels för att jag inte inbillar mig att ni andra är direkt jätteintresserade ; )

På lördagen lirade jag match, vi vann med 7-1 mot typ Segeltorp och det var en lagom chill match sådär. Det enda som hindrade dagens himmel från att vara molnfri var det faktum att jag kände av pollen ganska mycket vilket gjorde att jag bara kunde spela i en sisådär 20 minuter. Inte kul, inte kul.

Sedan efter det var det bara hem och äta och duscha och sen iväg till förträff för små (eller så små var dom inte när jag tänker efter) 92-konfirmander.
För er som inte vet om det så konfirmerade jag mig för två år sedan, och det jag och de flesta andra gör är att vi åker tillbaka varje sommar 4 år efter vår egen konfirmation för att vara en slags faddrar för årets konfirmander. Så nu var det förträff här i Sthlm för att vi skulle få bekanta oss lite och så.
Orkar inte gå in djupare på allt vad som hände där, men det var väldigt trevligt.. verkar vara jävligt roliga konfirmander i år iaf : )

Vi sov i alla fall över där, på golvet i Bredängs kyrka och gick upp vid niotiden dagen efter. Vi sov väl inte jättemycket och jättegott den natten, först låg vi och snackade tills tretiden och sen var det ju inte jättebekvämt med bara ett tunt liggunderlag mellan sig och det stenhårda golvet.
Aja, efter gudstjänsten vid elvatiden och höjdpunkten kyrkkaffet efteråt så bar det av hemåt.

Och vad har jag gjort resten av dagen? Fråga mig inte, för jag har fan ingen aning. Det var meningen att jag skulle kriga med samhälls/historia-arbetet som ska lämnas in på torsdag, men på något jävla vänster så blev det bara inte så. Jobbade i kanske en timme för ett tag sen iaf, och känner att ångesten släppte lite på sitt tidigare stenhårda grepp runt huvudet på mig.

Nu måste jag sooooova innan jag däckar rätt över tangentbordet.
Handtag, famntag, klapp och kyss! (här snackar vi oldschool, yeah :))

Kappe - din krossade insekt på kameralinsen

Veckan efter påsk

Tjenis!

Så var man hemma igen då efter Chamonix-resan. Måste säga att det var en av familjens mest lyckade resor hittills; mycket sol, underbar skidåkning, trevligt boende, en massa kul människor osv.

Det där med både sommarvärme (nästan iaf) och skidåkning är en kombination som jag aldrig upplevt förut så det var helt otroligt skönt. Man är ju van att pälsa på sig ordentligt med kläder när man ska åka skidor, men nu kunde man glida omkring i tjocktröja. Var på vippen att åka i t-shirt, men kom på att det nog inte är så mysigt att ramla när man har massa bar hud.

Chamonix hade också en väldigt trevlig stad med en del affärer att kolla i och en del barer att gå till. Det blev inte så mycket afterski den här gången, men jag lovar att jag fan ska åka tillbaks dit med några kompisar någon gång och då jävlar! : )

Bussresan dit och hem var iofs lite långtråkig stundtals, det tog inte 24 timmar som jag trodde innan utan ungefär 30 timmar. Dom fällde och fifflade och knucklade med sätena innan natten så att det blev en ganska trång sovbuss, och det var ju inte direkt superbekvämt för mig som har som vana att kunna ligga och vända på mig åt alla håll och kanter. Men visst gick det väl an ändå, i slutändan var det ju definitivt värt det.

När vi väl var där så var det skidåkning fram tills eftermiddagen, chilla ett tag, ut på stan, middag och sen ut på stan igen för att tillslut däcka i sängen på kvällen (tänk "däckaförattmanärjättetrött" och inte "däckaförattmanärjättefull"). Sedan blev det en kväll då vi gick ut, jävligt soft klubb.. underbar musik framförallt : )

Vi träffade en skara sköna mänskor också.
David och Jacke, två chill bröder från Norrköping (eller Söderköping egentligen.. men vafan)
Klara och Lovisa, två glada systrar från Uppsala
Victor, en goooo göteborgare
Sedan var det ju tysken också.. kan inte säga att jag bekantade mig jättemycket med honom, men han är värd att nämna ändå. Alltid "solglajjer-bränd" i fejan och alltid med en cigg i mungipan och en öl i handen. Riktig festprisse.
Sedan var det väl några till att nämna, men äh.. dom är inte så viktiga så det orkar jag inte.

Vi hade också världens skönaste skidledare. Jag och resten av familjen och kusin Agge och moster Maria åkte tillsammans med två svenskar och några andra i en av de många skidskolegrupperna. Det fanns fem olika nivåer och vi åkte i fjärde gruppen så det var rätt lagom tufft. Enda tråkiga händelsen under resan var att Marias axel gick ur led redan första dagen.. okej om det hade varit en endagstur till romme men ganska surt nu när det var alperna i en vecka istället. (Och till er som undrar: jag lyckades mirakulöst nog hålla mig från att säga: SYND!  Jag menar visst, jag är bitter, men inte känslokall :P

Vi hade vääärldens skönaste "lärare", Olivier. Han var inte värlsbäst på engelska direkt (en sann fransman det där^^), men det kompenserade han genom att vara allmänt skön. T.ex. att han satt och rullade egna cigg i sittliften medan han snackade med farsan. Lite oväntat sådär, men rätt kul.
Han hade några mantran som han upprepade ett antal gånger (glöm inte den franska accenten när du säger det här för dig själv i huvudet för jag vet att du gör det):

"Sink about the vöörticöl mouvment" - Tänk på att böja på benen
"Remembah fäjsing daunhill wid your haffboddy" - Glöm inte att överkroppen ska hållas rakt neråt mot backen
"Pfff.. it's crääzi"- Pff.. det är galet/ Ja.. så är det/ Jag fyller den pinsamma tystnaden efter att vi har uttömt ett samtalsämne osv.

Engelska med fransk brytning är ganska så charmigt också förresten, hade jag varit brud hade jag fallit pladask för fransmän (no homo).

Lite pics från resan


image7
Inte så värst pigg efter uppstigning 04:45

image2
image3
Paradiset!

image4
Lagom trygg man blir när man ser den där skylten.                                                         

image5
Olivier, skönaste snubben.

image11
Glassiiiiiigt!

image12
En sista bild på ett gäng sköna lirare..

Okej nu vart det kanske lite många bilder, men what the hell..

Övrigt då?
Fredag idag, jävligt viktigt : )
Som vanligt så har jag även den här veckan skjutit upp mina läxor så det bara skriker om det (näe, skriker gör dom väl inte kanske då, men..) och det har resulterat i att jag haft lite ångest light över det. Det är också därför som jag skriver i bloggen först nu.
I helgen är inte supermycket planerat men en del blir väl av iaf.. vi får la se! (like they say in the fiskrensar-city on the westcoast)

Just nu väntar jag på att calle ska glida över.. länge sen man såg kisen, innan chamonix iallafall.
Hörsch!

Kappe - din hundskit på skosulan

Dan före dan

Imorgon bär det av. Till Chamonix.

Och här sitter jag framför datorn, fyra timmar innan jag ska gå upp.. men vafan, sova kan man göra på bussen ^^
Och ja, ni såg rätt.. vi ska åka buss ner dit. Det kommer ta ungefär ett dygn (24 timmar, en jävla massa låtar, tillräckligt lång tid för att man ska bli jätteskabbig och vara irriterad på alla runt omkring en).

Fan va segt att jag missar två första Bajenmatcherna.. men aja, inte mkt att göra nu, får ladda inför derbyt istället.

Suttit och checkat filmer med kussen på en riktigt riktigt skön sida nu nyss. Det finns typ tusentals filmer och serier upplagda, helt sjukt! Till och med en massa som inte ens kommit ut på bio än här i Sverige. Men jag tänker inte ge er sidan, den får ni ta och hitta själva latmaskar! : )

Hmm.. vad finns det mer att skriva.
Åh just det, kom på ett riktigt fett i-landsproblem nyss. När jag sitter och funderar så kommer jag på tusentals grejer att skriva här i bloggen, men nu när jag väl sitter här och ska skriva så är allt bara spårlöst borta. Vafan! Det är någon däruppe som jävlas med mig asså..
Borde kanske skriva upp grejerna när jag väl kommer på dom, men ni som känner mig någorlunda vet hur jag är... Lat, lat och sen lite lat. Sa jag lat också?

Sen gillar jag att skjuta upp grejer också, särskilt viktiga grejer som jag absolut måste hinna klart med. Det är som att jag ibland jävlas med mig själv.
"Okej, shitshitshit.. det här arbetet ska vara klart om 3 dagar, nu jävlar måste jag jobba"
Plötsligt dyker en annan röst upp i huvudet och säger:
"Näe, nu jävlar ska jag gå in på pa och msn och slösa bort massa tid och kolla på klipp på youtube och snacka skit med folk som jag ändå ska träffa senare.."
Helt sjukt, undrar vad som krävs för att man ska ta sig i kragen asså. Men vem fan pallar? :D

Jaja.. Ha det så kul nu allesammans här hemma i Sverige! Efter lovet kan ni se fram emot att träffa en Kappe som matchar sitt hår med en ännu rödare hy, haha.. men det är ju alltid kul att få folk att garva, so that's cool..

(Är inte ens trött än.. hur fan ska jag lyckas somna?)

Peace out mah sistahs n bruvvahs!



(Okej.. nu vart det fel här. Lyckades tydligen med att spara inlägget men inte publicera det, teknisk som jag är. Såg det nu när jag kommit hem precis så jag får väl ta och lägga upp det nu då. Skriver mer i veckan)

Jaha, då var man igång då..

Nu har då även jag sällat mig till den otroligt populära skaran av bloggare. Har alltid sett det som lite töntigt, men vafan.. jag följer väl med strömmen och ser vart den leder liksom. Egentligen sjukt trött, men jag pallar å andra sidan inte gå och lägga mig riktigt ännu.. *ping!*: dagens I-landsproblem!
Ska kanske poängtera det för ALLA ni därute som säkert sitter och lägger era pannor i djupa veck, ja.. valet av färgtema som ni kan se på sidorna var helt medvetet för att matcha min hårfärg. Såå... nu vet ni : )

Så vad har hänt idag då?
En helt vanlig, rätt seg dag faktiskt.. började med företagsekonomi med vår läskiga lärare Håkan (potentiell seriemördare enligt mig). Sen visade det sig att vår spanskalärare för EN gångs skull var sjuk så vi fyllde vår 4 timmar långa håltimme genom att... åka in till stan, käka och sen åka tillbaka igen. Värt.
Sen var det svenska, och just under förra och den här veckan ska man tydligen jobba på det man känner att man behöver förbättra. Men man ska inte redovisa _någonting_ för svenskaläraren tydligen, så jag och carro jobbade (glassade järnet) i datasalen.. fattar inte hur man kan vara så naiv och tro att vi ska ta eget ansvar och verkligen jobba, men det klart, i slutändan är det väl ändå vi som förlorar på det. Fast vem orkar tänka så :P
Sen var det samhällslektion med en massa prat om förmögenhetsskatt och annat som man verkligen längtar efter att sätta tänderna i.

Efter det åkte jag, feel och malcolm in och gymmade (beach 2018 here i come!).. Efter jag hade käkat var det tänkt att jag skulle plugga lite innan Champions League-matchen började, men jag är ju bara BÄST på att springa ifrån saker jag ska få gjorda så det blev ingenting gjort idag heller. Helt sjukt vad dålig självdisciplin man kan ha alltså, haha!
Calle kom över en sväng och matchen var väl rätt bra och sådär, men det bästa hände i 93:e minuten. Philip, syrrans pojkvän, är ju ett riktigt Milanfan och skoja vad nöjd han var när Milan ledde med 2-1 efter att ha fått en oförtjänt straff i 82:a. Han satt där med ett smajl som gick från öra till öra. Förstår ni då hur glad man blir när det sista som händer i matchen är att van Buyten trycker in 2-2 för Bayern München... skadeglädje är den enda sanna glädjen! : )

Nu blev det ju ganska långt ändå, så vänta då bara när jag verkligen har något att skriva om!
Äh.. dags att tänka på refrängen nu asså, pusshej!


Kappe - ditt napp i ankdammen

RSS 2.0