18/8: Nyfikenhet

Humor: pirrig, forvantansfull

Nu sitter jag pa taget pavag fran Bellingham mot Kelso, Longview dar Lars befinner sig. Vet fortfarande inte om vi ska aka ut idag, men vi far se. I annat fall tror jag att jag ska bo hos deras familjekompisar som tydligen ar valdigt oppna och trevliga.

Sjukt egentligen hur gastvanliga folk ar har jamfort med i Sverige, det kanns mer som om de ar nyfikna pa en sjalv som person. Jag tror nyfikenhet ar en av de absolut basta egenskaperna man kan ha. Nar det galler nya manniskor ar det latt att man inte ar det, eftersom man latt distanserar sig fran dem for att man fokuserar pa de olikheter som ligger emellan en sjalv och personen. Egentligen, varfor inte fokusera pa det som for en samman? Visst, man ska inte hanga med folk man inte gillar, men sa lange man ger alla en chans har man gjort all man kunnat.

Nar det galler nya saker ar det samma sak, det ar viktigt att tanka pa att alltid vara oppen infor nya saker. De flesta saker har en viss stampel beroende pa vilken grupp manniskor man fragar. For killar ar saker som att pyssla och plocka blommor forknippat med homosexualitet, just for att de ofta inte vill bli forknippade med homosexuella av radsla for att tappa sin identitet som man och sin plats i gruppen. Det ar just sana saker som begransar en som manniska, om man hela tiden ar nervos for vad andra tycker lever man for andra och inte for sin egen del. Om inte ens vanner kan acceptera vad man gor ar de helt enkelt inga riktiga vanner.

Aven om jag hatar nyarsloften och det dessutom bara ar augusti nu sa ar det ett riktigt bra nyarslofte, eller varfor inte bara kalla det ett vanligt lofte: att vara mer nyfiken.

Att skriva har en san magisk effekt, nar man har skrivit ned en ide eller ett lofte ar det svarare att inte fullfolja sedan. Har man bara funderat pa det ar detr latt att tranga bort det - som om man aldrig tankt pa det fran forsta borjan.

Det var allt for nu, skriver mer sen. Frid!

/K

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0