En helt ny SYNvinkel

Mitt liv är nu officiellt slut. Jag ska få glasögon, jag ska få glajjer, jag ska gå omkring med ett par bågar med två runda små glasskivor på... PANIK! Försöker få mig själv att inse och acceptera det genom att skriva ner det, men jag vet inte om det fungerar särskilt bra.

Nu vet jag hur Bert kände sig när han fick reda på det. Man har gått genom hela livet med samma tankesätt när det gäller många olika saker (bilolyckor, dödsfall inom familjen, glasögon osv.); det kan inte hända mig! Det får inte hända mig! Det ska inte hända mig! Äh, det kommer ändå aldrig hända mig..

Men nu står man här med skägget i brevlådan som Promoe när han hämtar posten, och ser att: fan, det kunde visst hända mig.

Det har egentligen varit ännu värre för mig. HELA min familj har glasögon och ändå har jag aldrig haft några problem med synen överhuvudtaget.
Syntestgubben frågade mig ett gäng frågor: har du haft några problem med synen förut? Får du någonsin huvudvärk när du läser och märker att texten inte står helt still? Har du någonsin svårt att se texten när du tittar på TV? Svaret är nej på samtliga. Så VAFAN ska jag få glasögon för? Kunde jag inte fått det i ettan isåfall, då hade folk iallafall hunnit vänja sig vid det (visserligen hade man blivit råmobbad och säkert slagen för det då också, vilket jag hoppas slippa nu).

Ska väl kanske avsluta med att säga att det inte är riktigt såhär farligt, ska bara ha dem när jag kör bil och sen om det behövs framför TV:n eller om jag sitter längst bak i klassrummet (vilket jag inte kommer göra av förklarliga skäl). Det är dock fortfarande inget jag rycker på axlarna åt, men å andra sidan kan jag trösta mig med att jag kan använda handikapp-platsen när jag kör bil sen (vadå? ingen kan väl säga emot att det är ett slags handikapp? :P)

Nu måste jag kila, simma lugnt!

/Kappe - din glasögonorm i vassen


nya klagosånger för varje dag som kommer

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.



Hur beskriver man ren trötthet? Dels allmänt trött, dvs. kinesögon och allmänt seg i huvudet, men också trött på att jag aldrig kan ta mig i kragen och lägga mig i TID! Damnit!

Känner mig bara så sjukt omotiverad till i princip alla ämnen. Konstigt nog är det enda ämnet jag verkligen är motiverad till svenska där vi har den suraste läraren.. men jag vill verkligen skriva, inget annat. Jag känner att jag utvecklas när jag skriver. Gör jag det när jag räknar matte? Nej. Pluggar geografi? Nej. Läser om utrikespolitik? Jag borde väl kanske det, men nej.. det känns fan inte så.

Och varför ska jag ha en satans lektion imorn och SEN sluta? Då kan jag väl förfan lika gärna ha lektioner hela dagen om de ändå ska tvinga upp mig kl 8?!

Plötsligt tändes ett hopp inom mig.. tänk om vi inte har internationella relationer imorgon? Vår lärare var ju borta i måndags, så kanske.. kanske..?

Gick för första gången sedan de första dagarna i ettan in på Fronter (för er som inte vet: en sida där lärarna skriver om prov, planering och allt det där). Jag såg det framför mig:

"Jag kan tyvärr inte hålla lektionen fredagen den 26 oktober för er, men ni är helt fria att plugga på egen hand om ni känner för det. Vi ses igen på måndagen efter lovet. Hälsningar Tomas Ekman"

Men nej.. inte ens det kan gudarna ge mig. Jag såg istället att jag har en läxa att läsa på tills imorn om EU och vafan det nu var. Det var då, precis då, som jag kollade upp mot himlen (eller taket då) och frågade mig; och vafan skulle det där vara bra för?
Och så ska man upp om drygt 7 timmar... huvaligen.

------------------------------------------------

Apropå absolut ingenting, vad fyller navelludd för funktion? Varför ska en liten grop i magen liksom suga in lite ludd från ens tröja? Har under det senaste året stött på det allt oftare (yes, ännu ett steg mot den ultimata manligheten!), och kan inte sluta fascineras över det.

Många av kroppens funktioner kan man ju trots allt förklara, t.ex. som att ögonbrynen leder bort svett och skit från ögonen... men navelludd? Näe, det är ett mysterium det där.
Får ta och snacka med farsan om det där, han brukar alltid ha någon teori. Hade t.ex. alltid undrat varför det smittar av sig när man gäspar och många gånger diskuterat det med folk utan att ha kommit fram till något vettigt, så lägger han fram världens självklaraste teori. Det är ju ett flockbeteende, att man ska anpassa sig till flocken och vara trött när resten av flocken är det. Så logiskt på något sätt.

------------------------------------------------

Matsugen. Sovautsugen. Lovsugen. Festsugen. Musiksugen.

Stillar inte ett enda av de fem behoven jag har just nu. That sucks.


Sängen kallar, gonatt!











Men.. är ni fortfarande kvar?
Okej då.
Jaaaa, jag sitter fortfarande kvar vid datorn. Och jaaaa, jag ska gå och lägga mig. Ja mamma.





P.S För övrigt finns det ett ord för det jag gör just nu på engelska som ligger så himla skönt i munnen; procrastinate vilket betyder att man skjuter upp saker.

(ville bara att ni skulle få veta det)


/Kappishh - de onödiga blogginläggens okrönte kung




At least my mom thinks I'm pretty .. eller, tja.

image33image34
"Du frisören, jag har alltid gått omkring och undrat hur jag skulle se ut med en kuk i pannan?"

Nämen seriöst, det gick väldigt snett till när jag i torsdags skulle raka av mig håret. Jag ställde in på 7 mm och sa åt Louise att börja köra. Innan hon hunnit börja såg jag ett litet skydd på apparaten (det som reglerar hur långt håret blir) och fick för mig att det endast var till för att skydda själva rakningsmekanismen.

Eftersom att det hade gått ganska segt de 2 gånger vi tidigare använt den så fick jag en aha-upplevelse: så det är DÄRFÖR det gått så segt!
Så jag tog bort den lilla plastprylen och Louise började sedan att raka ett streck mitt på skallen på mig, bara för att ganska snabbt avbryta rörelsen med ett ryck och en skräckslagen min.

 - Shit! Kappe, det är ju skitkort!
Jag antog att hon bara var sådär nojjig som tjejer kan bli när man rakar håret kortare än 10 mm, och svarade:
- Äh, det ska vara så.. kör på!
- Nämen allvarligt, gå och kolla dig själv i spegeln..


Traskade in i badrummet.
- Hahahahahaha, vafan?! Jag ser ju ut som ett jävla ollon mitt på skallen!

Men vi fattade fortfarande inte vad som var fel, så vi höjde millimetrarna från 7 till 20 och testade att raka lite längst ner på bakhuvudet. Fortfarande samma resultat.
Jag gick tillbaka till spegeln och fick ännu en skrattattack medan hon stod där som ett levande frågetecken och upprepade: förlåt förlåt förlåt, det var inte meningen! med ett desperat ansiktsuttryck.

Först då gick det sakta men säkert upp för oss vad vi hade gjort, så vi satte på regleraren på maskinen igen och rakade på sidorna om min flickväns vackra kreation. Resultatet ses ovan och konsekvenserna blev några heldagar med mössan som vapendragare.
Men jag bjuder på det nu, pallar jag inte gå med mössa inomhus längre..

------------------------------------------------

Är nyss hemkommen från London f ö. Jag och farsgubben hann med att gå på Stomp vilket var grymt coolt, snylta dyr choklad och dregla över prislappar på Harrods, besöka Speakers Corner och vara med om att en flummig gubbe startade en ny religion, och gå på fotboll.

Halva grejen med det sistnämnda var förresten det man hörde från de tjocka engelska fotbollsfarsorna runt omkring en:
Get on with it you fuckin cunts, come on then! Play the ball, play the fuckin ball! Oh, that's just awful football, why are you playing like a bunch of muppets?! You're all just sissies, girl scouts!
I grund och botten vill ju alla vi torra svennar som sett Green Street Hooligans och Football Factory åtminstone någon gång i våra liv förverkliga vår våta dröm om att få känna att vi är med på ett hörn och är sådär tuffa. Sådär farligt tuffa så att folk blir lite rädda men utan att skada någon. Jag bockar av på min livslista, oh yes!

I övrigt inte så mycket mer än så.. ville mest uppdatera lite och skryta med min självdistans som tillåter mig att lägga upp fula bilder på mig själv. Typ.

/Kappe - dendär krypande känslan du får när du suttit för länge vid datorn och fryser om högerhanden som du haft vid musen. Okej, nu beskrev jag bara hur jag känner nu, men ändå. Frid!

.

Det finns en skillnad mellan att ha en positiv syn på livet och att glorifiera verkligheten.
Det var allt jag hade att säga idag.



(Titus är för övrigt en väldigt stolt rekordhållare på den blåa banan på Eriksdalsbadet)

/Kappe

Fadderian faddera, fadde... ehm, ja.

mitt i all plugghets, kampen för att hinna sova 8 timmar och det eviga snoozandet på morgonen så finns det några ljuspunkter i mörkret.

+
heroes
tortellini direkt ur kastrullen
mjölk direkt ur paketet
hösten
spontanåkande i kundvagnar mitt i natten
salladskrig (ja förlåt då, lite dumt var det kanske)

vafan, måste ju göra en minus nu ju. så vår mattelärare mattias blir nöjd, alla vet ju att det måste vara lika mycket på båda sidorna liksom.

-
uppvärmda toaringar
alarmsignalen
sånt där morgongrus i ögonen
hösten
löv
tomma löften till sig själv

och ännu en gång borde man lagt sig för länge sen.. fan då, keff självdisciplin är vad det är ; )
nä, nu ska jag göra slag i saken, vifta med min vita flagga och retirera för dagen. Puss på er!

/Kappe - din... ähhh

P.S. Hade jag varit en av er (ni vet vilka) så hade jag istället skrivit till alla mina underbara kompisar och min underbara flickvän om hur dom förgyller min vardag. Men det hade känts så jävla torrt, för vem vill läsa om det liksom? Fast det klart, vem vill läsa det här? Ähh.. (undra förresten hur många gånger jag har sagt "ähh" bara idag)

Fyfan. Fyfan. FYFAN

Har suttit och följt Bajenmatchen på portugisisk radio och via vår hemsida sen kl 22. Psykiskt nedbrytande att sitta här och hjälplöst lyssna på dendär jävla mundiarrén som calle så fint uttryckte det som. usch usch usch, det här var inte det jag behövde just nu. Det är ju bara så typiskt oss att få två bortdömda mål och en billig straff i en sån här viktig match också. FAN

Jaja, lycka till Elfsborg och Helsingborg. INTE

RSS 2.0