Politiskt korrekt

Har verkligen tröttnat på tjatet om politisk korrekthet. Så fort man t.ex. uttrycker sin åsikt om USA som ett riktigt pissland med sjuklig utrikespolitik så är man politiskt korrekt, samma sak när man visar minsta sympati för människor som lever under hårda förhållanden.

Visst kan jag förstå kritiken i grund och botten. Det kan vara irriterande med människor som, helt uppenbart, tagit sin åsikt från en spalt i Aftonbladet och sedan inte har några som helst grunder för vad den tycker. Men politisk korrekthet är inte det längre, det har blivit något annat. Det har blivit en ursäkt för idioter att bete sig hur de vill, och ett argument mot en människa med sunda värderingar som ifrågasätter varför de inte bryr sig.

Exempel:
Om någon frågar dig varför du inte gav pengar till en hemlös man fast du hade fullt med mynt i plånboken; kalla honom för politiskt korrekt! Om någon ber dig att inte driva med en annan människa i er närhet som har det svårt; kalla honom politiskt korrekt!

Listan kan göras längre, men jag anser att politiskt korrekt har blivit ett minst sagt fånigt begrepp som används på helt fel sätt. Det är helt åt helvete att människor som bryr sig om saker som händer omkring dem och som står för det får ta skit.

Tänk om!

/K

Kommentarer
Postat av: Eva-Marie

Det var ord och inga visor! Sluta aldrig att BRY dig är du snäll. Kram

2009-01-23 @ 18:38:56
URL: http://www.metrobloggen.se/evam

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0