Dödsknark



Forskare: Hasch är farligt för alla

I PK-moralpanik-Sverige känns ju en artikel som denna så jävla självklar. Jag har långtifrån koll på droger, men även den dummaste kan väl förstå att injicering av THC knappast kan jämföras med att röka en spliff? Denna illustration som jag hittade på en blogg säger väl allt.

Enligt många är det dessutom rent bullshit att rökande dödar hjärnceller. Att det ska döda hjärnceller baseras på tester man gjorde i USA där man satte masker på apor och pumpade in cannabisrök, där aporna kvävdes av maskerna vilket såklart medförde att man tappade/dödade hjärncellerna.

Det känns på något sätt som att all forskning och många människors åsikter baseras på gammal hederlig etik och moral direkt ur religionen, typ "nämen knark är ju farligt, inte ska vi väl..." Att inom dessa frågor förlita sig på vad människor sa för en väldans massa år sedan känns väldigt, väldigt skevt.

Bara en sån sak som att så ohyggligt många dör av alkohol och tobak, som är lagligt, medan absolut NOLL dör av marijuana, som är olagligt, säger väl det mesta. Det känns ganska omvänt att alkohol är så pass socialt accepterat som det är när det är den femte farligaste drogen. Hade den lanserats idag hade den totalförbjudits, utan tvekan.

Ska kolla på en dokumentär snart, The Union: the business behind getting high, som verkar riktigt intressant. Well well, orkar inte riktigt ge mig in i diskussioner kring avkriminalisering/legalisering just nu... kanske en annan gång.

Kärlek!

/K

Kommentarer
Postat av: fman

Dont Drink And Drive, Just Smoke and Fly !

2009-08-02 @ 16:14:56
URL: http://algerstam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0