Det finns politiska skal till medmansklighet


Sitter och laser boken Confessions of an economic hit man, en bok som handlar om den s.k. corporatocracy dar banker, regeringar och storforetag ar sammanflatat till en global maktelit, och de manniskor som arbetar som economic hit men (forfattaren ar en fore detta). Dessa manniskor jobbar for denna maktelit for att helt enkelt overtyga u-lander att ta emot alldeles for stora lan fran USA for att USA sedan ska kunna exploatera landet pa olika satt.

Visst, man skulle kunna saga att det ar som att be om att bli en fullfjadrar cyniker att lasa denna bok, och ja, sa ar det kanske (jag ar ju delvis dar redan a andra sidan). Hursomhelst ar nagot som jag har funderat lange pa hur man kan se medmansklighet pa ett helt annat plan.

For att gora det enkelt; en minoritet av maktgalna manniskor styr over och utnyttjar en majoritet for egen vinning. Sjalvklart ligger det da i denna maktelits intresse att vi vanliga manniskor inte star upp mot dem (de vill ju saklart behalla sin makt) utan att vi istallet dodar varandra pa grund av alkohol, girighet och en massa annat som latt leder till att vi rakar i luven med varandra.

Darfor finns det politiska skal till att vi haller sams. Okej, har man en diskussion sa har man och om nagon haller pa att doda en sa ar det val klart att man ska forsvara sig. Men det finns sa mycket onodigt hat och vald som har rotter i totalt ovasentliga saker som konsumtion och vassa armbagar som latt gar att undvika om man bara ar installd pa det (aven om det sjalvklart ocksa kan kretsa kring, for manga, livsviktiga saker som religion och politik).

Det man bor ha i atanke innan man ger nagon pa kaften for att han inte delar ens asikter eller jobbar ihjal sig (och darmed latt blir otrevlig mot sina medmanniskor) for att ha rad med onodig konsumtion ar att man bara spelar den globala makteliten i handerna. Det ar meningen att folket ska halla ihop, vi har inte rad att bete oss som idioter mot varandra helt enkelt!

Well well, de flesta avfardar val det har som pure hippiesnack, men jag tror pa det.

Karlek!

/K

Kommentarer
Postat av: schnubben i låten

Word!

Big Up!

2009-08-20 @ 19:18:28
Postat av: mamma mumma

när du kommer hem ska du få dig ett riktigt skrovmål innehållande kokt torsk och ärtor

2009-09-05 @ 22:22:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0