Hej-relationer och uppvärmda toasitsar

Jag HATAR hej-relationer. Det är kanske den där killen du gick i samma klass som under hela mellanstadiet men aldrig riktigt pratade med, eller den där tjejen som du snackat lite med under 2 fester men som du inte har något direkt gemensamt med. Det känns bara så meningslöst.
Det kan lukta lite dubbelmoral iom att jag i mitt förra inlägg proppsade för att man BÖR hälsa på sina grannar, men jag menar.. det är ju av ren artighet, man vet ju att man ändå aldrig kommer bli särskilt bra kompisar med dom. Men med hej-relationer vet man inte, och egentligen vill man bara se ner i marken och inte hälsa men samtidigt så vet man inte om den andra kanske tycker annorlunda och börjar treva efter någon slags mer vänskaplig relation med en.
Därför går man där som ett fån och söker med blicken, bara för att sen se att den andra snabbt som ljuset "råkar få ett sms" så att han/hon måste gå och nervöst stirra ner i mobilen.

På senare tid har jag slutat hälsa på mina hej-relationer, jag finner bara inte meningen med det. När jag tidigare idag gick och diskuterade ämnet med några klasskompisar så mötte jag plötsligt en av mina i trappan. Stärkt av vår diskussion tog jag mod till mig och klämde fram ett "tjena", lite sådär fint neutralt och svenskt. BARA för det så hade han tydligen bestämt sig för att inte hälsa, så han nickade lite förvånat åt mig och gick sen förbi mig. Vafan!
Kom ihåg-note för mig själv: aldrig mer hälsa på hej-relationer.
Men på något sätt är det väl en del av vardagen ändå..

Apropå det så har jag de senaste dagarna slagits av att "shit, nu är man VERKLIGEN inne i vardagslunken igen". 5 veckor av skolgång har avverkats och jag börjar redan bli lite smådeppig över hur begränsad man är; att man vill göra en massa grejer man inte kan, dels pga. pengabrist och dels för att man är fast i vardagslunkens gråa korridorer.

Uppvärmda toaringar, sms-mani, ett löfte om att hädanefter alltid vika sina kläder snyggt och prydligt och hålla ordning i sitt rum som sprack lika snabbt som skolan började..

Liggande mjölkflärpar, tepåsar, gamla apelsinskal och reklampost som man aldrig ens ägnat en tanke åt att läsa och annat krafs som slängs, detta tillsammans med en del läxpapper då de legat på samma bord och därför följt med ner i soporna...

Urladdad mobil och mp3-spelare, läxor upp till knäna men; vafan, jag måste ju se Idol!, helgplaner som spricker, söndagar där man gör vad som helst förutom att plugga; för att kunna plugga och tänka ordentligt måste jag först äta, sen måste jag ta en lååång dusch för att vara utvilad.......

Det är samma skit varje vecka känns det som, men vafan.. du ser inte mig klaga, det är vad man gör det till och jag gör det till något bra.

/Kappe - han som skriver det du tänkt så många gånger men aldrig riktigt skrivit ned


Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha mja kanske litegranna ;D (a) men det har ju du också gjort! och börjat blogga igen på allvar ser jag :D <3

2007-09-25 @ 10:44:44
Postat av: Anonym

/ christelle ;)

2007-09-25 @ 10:45:15
Postat av: Kappe

Japp, så vi sitter i samma båt. Parmiddag nästa eller? ;)
självklart, nu när vardagen börjat så kommer de där små funderingarna igång igen liksom :)
(har förresten aldrig hajjat grejen med att svara i den ANDRA människans blogg :P)

2007-09-25 @ 15:32:57
URL: http://kappishh.blogg.se
Postat av: Emma

Återigen träffsäkert som satan Kasper!
Men det är nåt med "hej"-relationerna som gör att jag inte kan lägga ner, jag känner mig så fruktansvärt dryg om jag inte hälsar vilket egentligen inte borde spela någon roll då man inte har ett vidare intresse av att lära "hej"-personen.
Tur att vardagslunken görs lite lättare av en skön klass i alla fall!

2007-09-25 @ 22:23:38
Postat av: DIN ARGE KUSIN AUGUST

Först vill jag baa säga VAR ÄR INLÄGGET OM MIG nånstanst kasper?

2007-09-26 @ 12:12:01
Postat av: Kappe

Hehe, tack Emma!
Jag vet, det är det som gör det ännu mer komplicerat.. man vill vara en öppen person men samtidigt inte vara överdrivet "på" folk som man egentligen inte vill lära känna.
Naaaw :) Men det är sant, it makes things a whole lot easier..
Och Agge, jag måste ju ha någonting att skriva om dig först? Men men, snart kanske jag kommer igång med ett, vem vet ;)

2007-09-26 @ 15:37:17
Postat av: Christelle

Hej plutt, jag saknar dig.
(L)

2007-09-28 @ 12:47:10
URL: http://christelle.blogg.se
Postat av: Titus

kappe, tror jag vet vem du syftar på man...
det är mig, elelr hur, visst är det mig?=(
jag, snyft, nej, asso, TÅRARNA RINNER!!!!

2007-10-02 @ 19:21:36
Postat av: Kappe

Men lilla gubben dååå :(
inte är det dig jag menar.. jag menar ju tomas ekman fattar du väl?
du kan väl inte ha undgått att vi hade en affär under i princip hela ettan? hursomhelst så har han dissat mig totalt under tvåan nu, tom på internationella relationer-lektionerna.. vet inte vad jag ska göra :(
snälla bullen, hjälp mig!!

2007-10-02 @ 23:12:12
Postat av: Anonym

hur kan man vara för på folk genom att bara säga hej? jag älskar o säga hej till folk. blir så glad när en helt okänd människa ger en ett leende på stan tom :) sverige är ett drygt land, om det inte är varmt ute, då blir alla genast glada

2007-10-07 @ 17:34:39
Postat av: arvid

Paragon - Samma gamla skit

2007-10-19 @ 21:11:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0